Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد صنگوری کارگردان مستند «پریدن از روی دیوار آتش» معتقدست این مستند برای ۳۰ سال بعد ساخته شده تا آیندگان تاریخ ورود و اشاعه اینترنت در ایران را بدانند.

محمد صنگوری کارگردان مستند بلند «پریدن از روی دیوار آتش» که در بخش مسابقه یازدهمین جشنواره فیلم «سینماحقیقت» حضور دارد به خبرنگار مهر گفت: مستند «پریدن از روی دیوار آتش» درباره زندگی پرفسور علی اکبر جلالی پدر «آی تی» ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دارای فوق دکترای برق کنترل از آمریکا، استاد تمام دانشگاه علم و صنعت و استاد دانشگاه ویرجینیا است و می توان گفت یکی از مهمترین کارهایی که این شخصیت انجام داده است، فرهنگسازی آی تی در بین توده مردم در ایران است.

وی ادامه داد: این شخصیت اولین روستای اینترنتی ایران را که روستای «شاهکو» است، ایجاد کرد و اولین مرکز ICT روستایی را در روستای قرن آباد در گرگان ایجاد کرد. وی همچنین اولین همایش شهر الکترونیک را در ایران برگزار کرد علاوه بر آن نظریه موج چهارم «دنیای مجازی» در فصای سه بعدی نیز برای این شخصیت است.

صنگوری گفت: این فیلم شاید از نظر بسیاری از افراد یک مستند پرتره باشد، اما به نظر من اینگونه نیست و «پریدن از روی دیوار آتش» برای ۳۰ سال بعد ساخته شده است که اگر یک روز فرزندان ما بخواهند بدانند که در کشور و در زمینه شکل گیری و پیشرفت اینترنت چه اتفاقی رخ داده است، یک رفرنس معتبر داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه اگر فردی مانند دکتر جلالی نبود اینترنت در ایران به شکل امروزی وجود نداشت، توضیح داد: برای ساخت این مستند بیش از یک سال و نیم تحقیقات انجام دادم و در این مدت متوجه شدم که علی اکبر جلالی ابعاد بسیاری دارد و می توان یک مستند قابل توجه درباره وی ساخت.

این مستندساز افزود: فیلمبرداری این پروژه نزدیک به ۲۰ روز طول کشید ولی پس‌تولید آن زمان بسیاری برد مثلا چهار ماه تدوین آن طول کشید و نزدیک به یک ماه نیز صداگذاری و تصحیح رنگ انجام شد.

صنگوری با اشاره به اینکه در این مستند به روستاهای مختلفی که علی اکبر جلالی در آن حضور داشته سر زده شده است و علاوه برآن یک خط دراماتیک نیز در فیلم دنبال می شود، گفت: البته در ابتدا یک سری مصاحبه از شخصیت های مختلف گرفته شده بود که در نهایت آن را حذف کردم و به این نتیجه رسیدم که شخصیت اصلی مستند نیازی به پرزنت ندارد و وجود مصاحبه در این مستند ریتم فیلم را از بین می برد.

وی اضافه کرد: سعی کردم در «پریدن از روی دیوار آتش» بیوگرافی شخصیت اصلی را به تصویر بکشم همچنین به فعالیت های وی در دوران جوانی و در جهاد سازندگی شاهرود اشاره کرده ام که از آن جمله می توان به درست کردن دفترچه خانوار روستایی اشاره کرد که در همان سال تبدیل به طرح برتر جهاد سازندگی در ایران می شود. ایجاد جاده شاهرود به گرگان از مسیر جنگل تویسسکان به طول ۱۱۰ کیلومتر از دیگر کارهای وی است.

صنگوری با علام اینکه «پریدن از روی دیوار آتش» در دانشگاه علم و صنعت، شاهرود، گرگان، روستای شاهکو، روستای قرناباد فیلمبرداری شده است، بیان کرد: بخشی از این مستند خاطره بازی با شخصیت اصلی فیلم و بخشی دیگری از آن بررسی نظریه های مختلف از جمله نظریه مرگ مجازی و یا بررسی شهر الکترونیک است.

این کارگردان جوان ادامه داد: پرفسور علی اکبر جلالی به دلیل آنکه به خوبی می دانست که قرار است چه مستندی ساخته شود، همکاری کاملی با ما انجام داد. علی اکبر جلالی در این مستند به خاطرات خود در زمان کار در جهاد سازندگی، دانشگاه علم و صنعت، حضور در آمریکا، نظریه موج چهارم، مرگ حقیقی مرگ مجازی پرداخت.

صنگوری در پایان گفت: «پریدن از روی دیوار آتش» بالانسی از بیوگرافی و بررسی موارد علمی است، اما در نهایت می توان گفت هدف از ساخت این پروژه نمایش پروسه فرهنگسازی آی تی در ایران است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۰۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، از مجموع ۴۵ اثر متقاضی شرکت در پیچینگ ملی تخصصی مستند کوتاه که با هدف حمایت حرفه‌ای و ارتقای سطح کیفی آثار کوتاه مستند، توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، تعداد ۵ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

اسامی آثار راه‌یافته به صحن پیچینگ مستند کوتاه به شرح زیر است:

ریشه در کوهستان/ آرمان قلی‌پور از شهرکرد

بیمارستان درختان/ شروین وحدت از تهران

باغ/ فرود عوض‌پور از خرم‌آباد

صنوبر/ رضا اکبریان گالشکلایی از ساری

روزی که محیط‌بان گریست/ هادی شریعتی از نجف‌آباد

مرحله نهایی این رویداد در قالب جلسه پیچینگ حضوری، روز ۴ شنبه مورخ ۱۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ در محل سالن شماره ۱۲ پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد و برگزیدگان نهایی موفق به عقد قرارداد تولید اثر خود تا سقف ۳ میلیارد ریال با انجمن سینمای جوانان ایران خواهند شد.

کد خبر 6097956

دیگر خبرها

  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • عبور از دیوار چین: ستاره چینی برابر نوشاد زانو زد
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • اعلام اسامی راه یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه
  • قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد
  • جزئیات انسداد مرزهای شرقی توسط فراجا ؛ ساخت دیوار ۴ متری
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت